Satulapaja / Kartanon puistotie 40, 00890 Hki / 0400-474 395 / satulapaja@satulapaja.com
Society Of Master Saddlers -kunniamerkki

Katja rikassaari sovitustyössä

Satulan sovitus

Hevosemme hyvinvointi on meille tärkeää. Haluamme, että siitä huolehtivat ihmiset (tallinpitäjä, kengittäjä ja eläinlääkäri) ovat alansa osaavia ammattilaisia. Aivan yhtä tärkeää on käyttää ammattiosaamista oikean satulan valinnassa, sovittamisessa ja toppaamisessa. Ammattitaitoinen satulan sovittaja varmistaa omalta osaltaan ratsukon hyvinvoinnin, turvallisuuden sekä yhteistyön mukavuuden ja onistumisen. Oikein sovitettu satula on osa ennakoivaa hevoshuoltoa.

Satulaseppä Katja Rikassaari on suorittanut arvostetun satulansovittajan ammattitutkinnon Englannissa ja on oikeutettu käyttämään järjestön myöntämää ammattinimikettä "The Society of Master saddlers, Qualified Saddle Fitter".

Uudessa myymälässä on myös sovituspaja jonne on helppo tulla hevosen kanssa sovittamaan uusia ja käytettyjä satuloita tai tarkistuttamaan oman satulan toppaustarve!

Satulansovittaja tulee sovittamaan satuloita 50 km:n säteellä Helsingistä, kauemmaksi sopimuksen mukaan. Satulan sovitukseen on syytä varata aikaa n. 1,5 tuntia. Asiakas voi halutessaan valita valmiin satulan lisäksi myös mittatilaussatulan. Kaikki satulat muokataan yksilöllisesti hevoselle sopiviksi.

Uutta satulaa valittaessa asiakas saa etukäteen täytettäväksi lomakkeen, johon merkitään hevosen rotu, ikä, sen pääasiallinen käyttötarkoitus ja aikaisempi historia, mahdolliset ongelmat, satulatoivomukset sekä yhteystiedot sisältäen tallin osoitteen ja asiakkaan puhelinnumeron.

Satulansovittajan saapuessa tallille on asiakkaan varmistettava, että käytössä on kenttä tai maneesi. Hevonen harjataan ja suitsitaan valmiiksi, suojia tai muita varusteita ei käytetä. Asiakkaan on valmistauduttava esittämään hevonen maasta käsin käynnissä ja ravissa, sekä koeratsastamaan satulat.

Satulansovittaja suorittaa ensimmäiseksi yleistarkastuksen, jossa hän tutkii selän rakenteen ja hevosen kokonaisuutena. Hevosen liikkeet tarkastetaan maasta käsin käynnissä ja ravissa. Tämän jälkeen valitaan sovitettavat satulat, jotka koeratsastetaan hevosella kaikissa askellajeissa. Mikäli sopiva satula löytyy, otetaan hevosen selästä tarkat mitat tulevia muutoksia ja jatkoseurantaa varten. Satulansovittaja neuvoo ja opastaa myös satulan huollossa, sillä ajan myötä sekä hevonen, satulan toppaukset että olosuhteet muuttuvat.

Veloitamme käynnistämme asiakkaan luona 90 € (Uuden satulan sovitus). Satulan toppaustarkistus 69 € .
Matkakustannukset 1,25 € / km sisältäen matkatunnit.